Inici / Conjunts medievals

Distància: 25 km                                                                             

Altres itineraris


Durada: 4 h 
logo cotxelogo sender

Cal situar-se a Hostalric, al peu de la carretera C-35 entre Granollers i Maçanet de la Selva. Hi ha una sortida directa des de l'AP-7 (la 10).
Hostalric és una vila emmurallada que conserva vuit torres cilíndriques, entre les quals destaca la torre dels Frares, i un portal d'entrada al recinte emmurallat que reflecteixen la importància de la vila en època medieval. Damunt d'un turó, a tocar de la vila, s'alça el castell d'Hostalric, d'origen medieval. Tot i que es conserva, és fruit d'una reforma duta a terme durant el segle XVIII. En una part del castell hi ha un restaurant.

mapaEl següent punt que es proposa és Breda, vila situada als peus del Parc Natural del Montseny. Per anar-hi, cal agafar la C-35 en direcció a Granollers i, a l'alçada de la Batllòria, desviar-se a mà dreta per la GI-552. Tot i que gran part de la vila encara conserva el seu aire medieval, gràcies als antics casals d'alguns carrers i a l'església de Santa Maria, l'edifici més emblemàtic és el monestir benedictí de Sant Salvador. La part més antiga és un preciós campanar que data del segle XI, d'estil llombard i de 32 m d'alçària. El claustre també és una construcció romànica, encara que una mica més tardana que el campanar. L'església del monestir és gòtica, construïda entre els segles XV i XVI. Del conjunt també cal destacar la casa abacial, adossada al claustre, i que és del segle XVI.
L'últim punt del recorregut és el castell de Montsoriu, en els termes municipals d'Arbúcies i de Sant Feliu de Buixalleu. Cal seguir la carretera GI-552 en direcció a Arbúcies i, a l'alçada del coll de n'Orri, desviar-se a mà esquerra per una pista senyalitzada. El castell es troba en un turó enlairat i ben aïllat -Montsoriu, de 649 m d'altitud-, on s'arriba, després de deixar el cotxe, pujant per un camí durant una mitja hora. Està format per diverses edificacions que van del segle XII al segle XIV. Des de fa uns anys s'hi realitzen excavacions arqueològiques que permeten millorar el coneixement de la gran construcció.

Comparteix aquest contingut
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir en Whatsapp
Versió per imprimir
Versió per imprimir

Informació relacionada

Ajuntament de Sant Celoni · Plaça de la Vila, 1 · 93 864 12 00 · santceloni@santceloni.cat
Pujar al principi de la pàgina